Staffan Westerbergs berömda barnprogram Vilse i pannkakan gladde många både barn (och en del vuxna) under 70-talet. Men vissa blev också rädda för figurerna i sagan, har jag hört.
Idag vet vi bättre så det är inte många av oss som är rädda för Vilse i pannkakan och andra figurer i sagan. Alla i pannkakan vill alla väl och pannkaka som är så gott.
Men idag är det politiker som är inne och rotar i pannkakan. Politiker som beslutar att dom som bor på äldreboende bara får en pannkaka till middag. Detta måste vara någon typ av lågvattenmärke i den kommunala välfärden.
I Karlshamn bygger vi en skridskobana i Mörrum för hundratals miljoner. I Asarum bygger vi en klubbstuga till en fotbollsklubb för 30 miljoner. Vi bygger en ny torgpaviljong för många miljoner. Samtidigt med detta beslutar vi att dra in pannkakan på våra äldreboenden. Vad är det för värld vi lever i?
Förr kunde våra äldre få både två och ibland tre pannkakor men idag har vi bara råd att servera en pannkaka. En extra pannkaka kostar sju kronor. Naturligtvis skall vi vara försiktiga med de skattemedel vi fått att administrera men att ge sig på pannkakan tycker jag är helt klart under lågvattenmärket.
Jag hoppas nu som signaturen EMU i BLT den 7 november att pannkaksbeslutet rivs upp och vi i framtiden med glädje serverar våra äldre både två och tre pannkakor. En pannkaka ger glädje men två pannkakor ger dubbel glädje.