Bengt Olof Dike skriver om kalla fötter på Piren. Det är klart det finns kalla fötter på Piren. Badbryggans parlament håller hov varje morgon klockan 0700 och efter ett bad i Östersjöns kalla klara vatten blir både fötter och annat kallt och blött. Nu är det väl kanske så att Bengt Olof är ute i andra ärenden. Hans mål är att slå in en kil mellan oss som förespråkar ett nytt kontorshus på Piren och de som vill stoppa all utveckling och bara leva som det är.
För det är just utveckling det handlar om. För att vara en del av morgondagens samhälle måste vi utveckla oss hela tiden. Det handlar om kompetensutveckling, det handlar om förändringsarbeten och det handlar om att möta morgondagens samhälle.
För att möta morgondagens samhälle måste vi bygga idag. Det är nämligen så att solen alltid skiner men ibland är det lite moln i vägen. Så även i utveckling. Vi utvecklar oss ständigt men ibland kommer några bromsklossar i vägen.
Vi som är förändringsbenägna, vi som gärna jobbar med utveckling och förändring vi måste se till att tåget aldrig stannar utan rullar sakta framåt hela tiden. Spelar ingen roll om det rullar sakta, bara det rullar åt rätt håll. Det är bättre att ta små steg i rätt riktning ett stort steg i fel riktning.
Bengt Olof hotar med mörka moln över Piren. Att verkligheten kommer att vinna kampen och att leenden kommer att stelna. Inget kan vara mer fel. Att bygget har blivit försenat är inget att oroa sig för. Det finns många exempel på detta. Hittills har jag inte sett några stela leenden och om inte bygget blir av kommer ingen att vinna. Men det kommer att finnas en kommun med 32 000 invånare som står som förlorare. Vi förlorar ett nytt kontorshus vilket på sikt kan ge upp emot 700 arbetstillfällen i kommunen, en ny restaurang samt biografsalonger. Vi förlorar även en ny konserthall specialiserad på akustiska instrument. Och vi förlorar en vacker byggnad placerad på en unik plats som tillsammans med Sternö sjöstad skulle kunna ge Karlshamn enormt mycket goodwill. Goodwill som gör att Karlshamn kan bli en kommun att räkna med, en kommun med utveckling.
Jag är både glad och stolt över att fått vara med att fatta beslut om Piren etapp 5. Detta beslut är ett steg rakt in i framtiden.
Lasse Hasselgren (M)