Det är med stor glädje vi kan konstatera att vårt förslag om hundbajspåsar föll i god jord. På ett tidigare sammanträde i tekniska nämnden tog moderaten Britt Kilsäter upp problemet med hundskit på våra trottoarer. Moderaternas förslag gick ut på att sätta upp behållare med hundbajspåsar. Förslaget var då att kommunen skulle bjuda alla hundägare på dessa påsar.

Men nu sedan våra duktiga tjänstemän studerat frågan har dom hittat ett företag som heter TiksPac. Lösningen blev nu det ännu. Företaget TiksPac har behållare som kommunen monterar upp. De lokala företagen får köpa reklamplats på behållaren och hundägaren får en miljövänlig bajspåse.

Resultatet blir att trottoaren slipper alla dessa hundskitar som nu ligger där. Detta är verkligen en vinn vinn situation. TiksPac får sälja behållare och miljövänliga bajspåsar, det lokala näringslivet får en annonsplats, du slipper trampa i hundskit och hundägaren får en gratis bajspåse.

Eftersom hela kedjan är miljövänlig är detta en fantastisk lösning som föddes i ett litet moderatförslag på ett sammanträde en sen eftermiddag i april.

Tänk vad hundskit kan skapa sysselsättning, energi och miljöutveckling. Förutom all den kärlek som våra hundar ger oss!

Britt Kilsäter

Lars Hasselgren

Moderater och hundägare