Jaha och nu var det dags igen. Förra gången Karlskrona anföll högskolan i Karlshamn ville dom lägga ner och flytta allt till Karlskrona. Det var på håret att dom lyckades. Men med gemensamma krafter stoppade vi förslaget.
Vi stoppade förslaget men ledningen för BTH la förslaget i en byrålåda. Där låg det under två års tid och glödde. Och se – nu tog det fyr igen.
Den här gången vill man flytta alla spelutbildningar till Karlskrona. Vilket vansinne och vilket slöseri med tid och pengar. Det är var i Karlshamn som spelutbildning föddes. Idag finns en väl utvecklad infrastruktur runt spelutbildningen. Varför slå sönder ett vinnande koncept?
Skulle all spelutbildning koncentreras till Karlskrona skulle det inte dröja länge innan högskolan i Karlshamn dog helt. Det BTH föreslår skall läggas i Karlshamn är en mindre kurs i ljud och några kortare kurser inom humaniora. Det blir rena rama Digerdöden för Karlshamn. Sakta men säkert!
Nej – då är det bättre att centralisera all spelutbildning till Karlshamn. Här finns kompetens och erfarenhet och även ett väl utvecklat spelkluster som är väl känd långt utanför Sveriges gränser. Tydligen är både SONY och MICROSOFT bredda att ta tåget till Karlshamn.
Det är precis som Mattias Nygren säger att BTH har missat en del möjligheter och gjort en del misstag under åren. Ett av de stora misstagen var att lägga ner SOFE. En mycket bra utbildning i spelgrafik. Ett annat misstag var att lägga ner högskolan på Soft Center i Ronneby och flytta allt till Karlskrona.
Finns det ingen som kan förklara för ledningen i högskolan vad som menas med BTH, Blekinge Tekniska Högskola, det heter inte KTH, Karlskrona Tekniska Högskola. I alla fall inte ännu!